Ligesom så mange andre så har jeg også lavet et hækleetui efter Jeanettes // Lutter idyls opskrift. Du finder min version HER. Det er et rigtig fint etui, men jeg er aldrig rigtig kommet i gang med at bruge det, og jeg ved godt hvorfor… Etuiet kræver at jeg sætter hæklenålene pænt på plads i etuiet. Jeg må erkende at sådan fungerer jeg bare ikke. Jeg elsker orden, men det fungerer ikke for mig hvis det kræver at jeg skal sætte nålene på en bestemt måde.

Jeg har gået lidt tid og tænkt over hvordan mit hækleetui så skulle udformes, og jeg er kommet frem til denne løsning – egentlig bare en lomme!

Model: hækletui – Nål: 4 – Garn: Drops Muskat – Farve: Mellemgrå, Lysblå og Orange

Update: Så er opskriften at finde nedenfor 🙂

 
 

Opskrift

lm = luftmasker
rk = række
fm = fastmasker
krm = krabbemasker

  • slå 35 lm op, vend med 1 lm
    alle rk vendes med 1 lm
  • rk 1-72 start i 2. m fra nålen, således at du hele tiden har 35 m pr. rk, 1 fm i hver m.
  • skift evt. farve ved rk. 55, således at de sidste 17 rk er anden farve.
  • Når du har hæklet ialt 72 rk, er du klar til “montere” lommen. Dette gøres ved at folde den ene ende, ialt 17 rk, op.
  • hækl krm rund i kanten med kontrastfarve, på denne måde fastgøres lommen. Krm hækles fra retsiden.
  • Luk af, hæft ende.
  • Montere to elastikker, således at når du ruller etuiet sammen, så kan elastikerne trækkes om og holde på etuiet.

God arbejdslyst 🙂