Så blev jeg endelig færdig med disse to halskæder! Det er nu ikke fordi de var svære at lave – nej jeg synes faktisk det er et ret godt projekt også for en hækle-nybegynder – men det var svært at finde de rette mørkebrune perler, og det er svært at blive færdig når Panduro Hobby lige pludselig løber tør for træperler.

Halskæderne er en bestilling fra min svigermor og hendes veninde. De havde set en halskæde noget ligne hos Noa Noa, og så spurgte de om jeg kunne/ville lave sådan en til dem – det vil jeg naturligvis!

Så her er de, jeg synes de er blevet knald flotte!

Hvis du vil prøve at lave en halskæde magen til finder du min opskrift længere nede. Vær sød at link tilbage til mig hvis du bruger min opskrift, og giv mig gerne besked når du har brugt opskriften, så linker jeg tilbage til dig 🙂

Opskrift
Nål #3
Alm. bomuldsgarn
Én halskæde består af: 
10 stk. 20 mm. træperler (købt ved Panoduro Hobby)
10 stk. 14 mm. træperler (dem jeg har brugt kan købes hos Creativ Company)
2 m. 1,5 mm. brun lædersnor

Forkortelser:
omg = omgang
m = masker
mr = magiskring
fm = fastmaske
* = gentages
sm = to fastmasker hækles sammen (indtagning)

LAV 10 stk. hæklede kugler i de farver du ønsker.

  • omg 1 – Slå 4 m op i en mr (4)
  • omg 2 – 2 fm i hver m (8)
  • omg 3 – 2 fm i hver m (16)
  • omg 4 – 1 fm i hver m* (16)
  • omg 5-7 – gentag omg 4 (16)
  • omg 8 – 1 fm, 2 fm sm, gentag ialt 4 gange (12)
  •               kom en 20 mm. træperle i
  • omg 9  – 1 fm, 2 fm sm, gentag ialt 4 gange (8)
  • 2 fm sm indtil kuglen er helt lukket
  • Luk af og hæft ende
Med denne opskrift hækles der helt stramt om træperlen, og det kan virke lidt svært at hækle færdigt om træperlen. Alternativet er at du slå 5 m op i en mr til at starte med, men så vil jeg nok bruge nål #2 i stedet for, så bliver det hæklet lidt løsere om træperlen.

Nu kan monterignen begynde… Træk perlerne på lædersnoren –  skiftevis en stor og en lille perle – lav en knude før og efter hver perler. Jeg har lavet mellemrummet mellem perlerne 2 cm. Til slut har jeg bundet enderne sammen med to fiskerknob.

God fornøjelse 🙂