Jeg trængte til et nyt pandebånd. Sidste år hæklede jeg det HER. Nu er det et nyt år, og så skal der et nyt pandebånd til 🙂 Fronten har jeg hæklet i boblemasker. Bagstykket er hæklet i rib, og som I kan se bliver det derved en lille smule smallere bagtil – en fin detalje synes jeg faktisk. På det sidste billede har jeg forsøgt at samle pandebåndet på midten, foran, som jeg også havde gjort på pandebåndet fra sidste år, men jeg synes det er flottest når det er i sin fulde bredde.

Opskriften er at finde nedenfor. Hvis du bruger opskriften, vil jeg meget gerne se din version.

Opskrift: kvalitid – Nål: #4 – Garn: dobbelt tråd af Rasmilla ynglingsgarn – Farve: Grå 025 + lys grå 057

Opskrift

Forkortelser:
lm = luftmasker
hstm = halv stangmasker
rk = række
fm = fastmasker
bm = boblemasker (søg på youtube efter bobble stitch for at se vejledning)
*-* = gentag

  • slå 19 lm op, vend med 2 lm.
  • rk 1-14 – start i 3. lm fra nålen, hækl 1 hstm i hver lm’s bagerste led, vend med 2 lm. Efter at have hæklet rk 14 vendes kun med 1 lm.
  • rk 15  – start i 2. hstm fra nålen, hækl 1 fm i hver hstm, du skal nu hækle i begge maskens led, vend med 1 lm.
  • rk 16 – start i 2. fm fra nålen, hækl *1 bm, 1 fm*, gentage *-* rk ud, vend med 1 lm.
  • rk 17-39 – gentag rk 15 og 16.
  • rk 40-53 – gentag rk 1-14.
  • Slut af med at hækle pandebåndet sammen med fladsammenhækling på vrangsiden og luk af.

Bonus info: Når jeg laver farveskrift hæfter jeg ende undervej ved at hækle om videre med ny farve om enden på forrig tråd, så slipper jeg for at skulle hæfte en masse ender til sidst.