Det kommer vidst ikke som nogle overraskelse for jer der ude, at den nye iphone 5 udkommet… Nej jeg er desværre ikke så heldig at jeg er blevet ejermand af den – endnu 😉 Nej jeg bliver ikke ejermand af en 5’ere. Jeg er ejer af en 4’ere, og er svært glad for den, og de “små” ændringer der er kommet på 5’eren kan jeg godt undvære – prøver jeg at bilde mig selv ind 😉

Men min svigerinde er blevet ejermand af en 5’ere og ønskede sig et cover til den fine nye telefon, så jeg har naurligvis været i gang…

iPhone 5 er lidt tynder end iPhone 4, og lidt længere. Jeg har brugt samme opskrift som jeg har brugt ved de covers jeg har lavet til iPhone 4. Jeg har dog reduceret antal af luftmasker i starten; fra 22 til 18, og det er blevet til 48 omgange. (coveret skal som min. være 12,4 cm. – indvendig mål).

Se opskriften nedenfor.


Hvis du bruger opskriften, så giv mig et praj, så linker jeg til din version 🙂

Jeg håber min svigerinde kan lide den lidt retro stil det endte med at blive, ellers  må jeg i gang igen 🙂

Se de covers jeg har lavet til iPhone 4 HER og HER

Opskrift

nål #2
Bomuldsgarn

lm      = luftmaske
rk      = række
fm      = fastmaske
omg     = omgange
  • Slå 18 lm op, vend med 1 lm
  • 1 rk         2 fm i første m, 16 fm, 2 fm i sidste m. (20)
  • 2 rk         I stedet for at vende arbejdet, fortsætter du rundt og gentager arbejdet fra 1 rk (40)
  • 1-47 omg     Herefter fortsætter du i omg rundt. fm i hver m (40). Hvis du vil lave striber, som jeg har gjort, så skrifter du blot farve – se mit forslag til farveskift HER. For at undgå, at skulle hæfte en masse ender til sidst, pga. af en masse farveskift, kan du blot hækle den tidligere tråd med når du skifte farve – se vejledning HER.
  • Luk af og hæft ende.
UPS! Jeg har lavet farveskiftet på bagsiden – billede mangler desværre.

God arbejdslyst 🙂