Advarsel: dette er et laaaaangt indlæg!
 
Jeg har fået min fødselsdagsgave af manden før tid, ikke fordi jeg som sådan ikke kan vente på at få mine gaver, men mere fordi jeg faktiks står og har brug for den nu og her. Jeg har fået denne Lækre cykel fra Cultima
Vores kriterier for valg af cykel var:
  • City bike
  • Let vægt
  • 7 invendige gear
  • Rulle bremser
  • Dansk design
  • Mat sort
  • Pris
Området vi bor i er ret bakket, og nu er det ikke længere kun mig selv jeg skal slæbe op af bakkerne, nu har jeg også min. 12 kg. dødsvægt bag på 🙂 så derfor var det vigtigt for mig at det var en relativ let cykel. Havde jeg valgt en cykel med udvendige gear, havde det været muligt at finde en lettere, men nu er jeg ikke den store vedligeholder, derfor insisterede manden på, at det skulle være indvendige gear, hvor der er minimal vedligeholdelse.
Rullebremser var høj prioritering, idet der ingen sliddele er, som vi kender det fra V-bremser (klemmebremser). Desuden så er det lige meget hvor hårdt du bremser med rullebremser, så er der ikke fare for at stå på hovedet ud over styret.
 
Designet er for mig også en vigtig faktor, og det tog mig relativt lang tid at beslutte mig for hvilken cykel det skulle være. Havde jeg alle penge i verden, så vil jeg gerne indrømme at det ikke var denne cykel jeg havde valgt, men lad nu det ligge 🙂
Men vigtigt af alt det er dansk design!!!
 
Det var ret vigtig for mig at den var mat sort. Jeg kan ikke forklare hvorfor det er så vigtigt, men det er det altså. Og det var ret svært at finde en mat sort cykel, som også levede op til alle de andre kriterier.
Jeg kunne godt undvære de grønne detaljer der er på cykel, men det er en mindre detalje. 
 
Ja så umiddelbart var dette den eneste cykel på markedet der levede op til alle vores krav.
 
Den lever bestemt op til mine forventninger. 1. gear er tilpas lavtgearet hvilket er en kæmpe fordel for mig når jeg skal bestige bakkerne.
 
Valg af cykelstol
Vi er storbrugere af Tænk, og undersøgte naturligvis om de havde testet cykelstole. Og ja det blev den de havde bedst i test, nemlig YEPP maxi. En cykelstol fra et hollandsk firma. 
Det vigtigste for os var helt sikkert at den fik top point i sikkerhed, både når det gælder stolen, men også beslaget.
Desuden var monteringen fra en cykel til en anden alt afgørende, idet Thomas og jeg skiftes til at hente og bringe, og derfor tit skal bytte rundt på stolen. Her fik stolen godt nok kun middel karakter, men det er selve monteringen af beslaget på cyklen. Det er vi kommet let uden om ved, at købe to beslag. Og det er virkelig enkelt at montere stolen i beslaget. Der er også god sikkerhed omkring  monteringen af stolen i beslaget, idet der skal være grønmarkering ved korrekt montering, så det er ikke til at gøre forkert.
Stolen er lavet i blød gummi, så det er behagelig for A at sidde. Et minus er at der ingen armstøtte er, men det går nok, så langt skal vi ikke cykel til dagligt.
Der imod er sædet ikke så dybt, og fodstøtten kan komme helt op, således at hans ben ikke bare skal hænge og dingle, og der bliver ikke lukket af for blodomløbet.
 
Vi var lidt skeptiske i forhold til hvor stabil stolen er når kun den var fastgjort i et punkt, men der må jeg sige at vi er blevet positivt overrasket, den er så stabil, ingen slinger i valsen.
 
Stolen kan låses i beslaget således at ingen kan rende det. Der scorer den altså max point hos os, for det var der ingen af de andre stole, vi kiggede, på der kunne. Der medfølger 2 nøgler.
 
Stolen fås i mange smarte farver, vi holdte os til den neutrale 🙂
 
Beslaget kan kun fås i gråt…. ja så vil den hurtige læsere måske protestere, for mit beslag er jo sort. Helt korrekt, vi har selv malet det fordi vi var nødt til at ændre lidt på det, fordi det ikke passede til min cykel, hvilket er et minus ved beslaget. Min stang på cyklen sidder for højt i forhold til andre cykler, hvilket betød at stolen kom til at sidde meget højt. 
Men den klarede svigerfar med en sav og lidt svejsning, og wup så passer det. Og så krævede det altså en gang maling, men så passer det jo helt perfekt til cyklen 🙂
 
Som en lille bonus, og udelukkende rent lir, så kan man, som I kan se, tilkøbe bogstaver til stolen, det skulle vi naturligvis, en fin og personlig detalje 🙂 
 
Som det sidste vil jeg da lige slå et slag for cykelhjelme. Thomas og jeg har aldrig før kørt med hjelm, men nu er vi blevet forældre, og vores holdning er den at vi skal være gode forbilleder. Så hvis A skal køre med hjelm, så skal vi også. Så hele familien er blevet udstyret. Valget er faldet på Abus. Den hjelm Thomas har købt vandt Tænks bedst i test. Vi er gået rigtig meget efter udseendet hver især. Ja for som alle andre er vi også forfængelige.
 
Alle tre hjelme er der baglys i, det er super smart, og de kan alle, nemt og hurtigt, justeres ved blot at dreje bag på. A’s hjelm er med magnet lukning.
 
Bonus info: montering af cykellygter sker i næste uge 😉 
 
HOV jo se lige Thomas’s nye smarte grønne dæk… dem fik han i fødselsdagsgave 🙂