Vi er den type familie, som laver en ugentlig madplan, og kun handler ind én gang om ugen. Det er et valg vi har truffet, fordi det giver os mere fritid og overskud i hverdagen, til at gøre de ting vi i virkeligheden sætter pris på – hvilket ikke er at handle ind. Og så sparer man faktisk ret mange penge på at organisere sine indkøb.

Vi er en familie der sætter stor pris på lækker mad. Vi elsker at lave maden, og elsker at spise den 🙂 Vi elsker lækre råvare, og går ikke på kompromis med kvaliteten.

Vi køber hovedsagligt økologisk, men kun så længe madbudgettet rækker til det. Herhjemme sætter vi hver mdr. 3700 kr. over på vores “mad-kort”, og det beløb ønsker vi ikke at overskride (selvfølgelig sker det når vi har inviteret gæster).
Før mindstemanden kom til verden satte vi hver mdr. 3000 kr. over, men nu skal der også købes bleer m.m., så vi er endt på 3700 kr. p.t.

 

For at vende tilbage til det med ugeplanerne, så kan det jo være meget hyggeligt, at sidde og slå op i opskriftbøger, og beslutte sig for hvad man vil spise i den kommende uge, men jeg vil sige, at det her på det sidste nok mere er blevet en pligt, end en fornøjelse.
Så efter flere års snak om at prøve Aarstidernes måltidskasser, har vi endelig taget os sammen til at prøve.
Vi har besluttet at prøve en kasse om ugen, her i marts, for så at træffe beslutning om det er noget vi skal gøre permenent. Hvilket kun bliver til 3 kasser, idet vi først begyndte i sidste uge 🙂
Det der tiltaler os ved at prøve dette koncept er, at der er nogle der har lavet madplanerne for os, det er blot at gå ind og vælge hvilken kasse der passer bedst til en selv.
Der er ny inspiration, og vi lære at bruge råvarene på en ny og spændende måde.

Første måltidskasse fik vi mandag i sidste uge – Vegetar kassen til 2 personer. Ikke fordi vi er vegetar, men den lød simpelthen så lækker, også er der jo mulighed for selv at tilføje kød, hvis man ønsker det.

Jeg vil indrømme, at jeg glædet mig som et lille barn til at få leveret råvarerne, og da de kom, levede de helt op til mine forventninger.

Lækre, friske råvarer blev leveret direkte til vores dør. Det at stå og tage små bøtter op med en masse lækre ting, elsker jeg, det tilfredsstiller mig på en eller anden måde.

Ugen er nu gået, og vi herhjemme er enige om, at det var en stor succes med sidste uges kasse.
Forslagende til måltiderne var følgende:

  • Risotto
  • Grønne sandwich med sqause
  • Sortbønnesuppe
  • Porre tærte
Det var nogle virkelig lækre retter, dog var sortbønnesuppen dog lidt for vegetarisk for os, men spændende at prøve.
Risotto og Grønne sandwich er helt sikkert nye farvoritter her hjemme.
Hvad prisen angår for måltidskasserne, så synes jeg Aarstiderne har et bredt udvalg af kasser og til priser som alle kan være med på. Nogle vil måske synes det er dyrt, fordi det kun er aftensmad, men jeg har regnet lidt på det, og vi bruger lige så mange penge på aftensmad, hvis vi selv handler, som med denne kasse. Forskellen er bare, at hvis vi selv handler ind, så er der nogle af råvarerne, der hvor der er nok til flere måltider, det er der ikke når man får leveret fra Aarstiderne, så passer mængden præcis.
Men det har bestemt også en kæmpe fordel, som jeg ser det, nemlig den at vi undgår madspild.
For selvom vi er et prakeksemplar af en familie som virkelig prøver at undgå madspild, ved bl.a. at lave tærte en gang om ugen, hvor alle de sidste råvarer kan bruges, så har vi altid noget tilovers. Det er helt sikker minimeret endnu mere nu.
Jeg plejer, at spise rester til frokost, det har kun været muligt én gang i denne uge, og det var rester af sortbønnesuppen. Måltiderne passer præcist til 2 personer (i hvert fald her hjemme).
Vi har lige fået leveret denne uges måltidskasse, som denne uge er Slankekassen. Jeg glæder mig til endnu en uge med nye madoplevelser 🙂
Velbekommen!

Dette er ikke et sponsoret indlæg, det er udelukkende skrevet fordi jeg har lyst til at dele min erfaring med måltidskasserne!