En overskrift der fanger, men dette indlæg handler ikke sådan rigtig om bryster, men om ammeindlæg. Måske et lidt mystisk indlæg her på bloggen, men jeg er både total frustreret og total lykkelig, og det har jeg behov for at dele med jer. Og så håber jeg, at indlægget kan hjælpe andre frustreret nybagte mødre.

Nu skal I bare høre:

Jeg er blevet mor for præcist 4 uger siden idag 🙂 og jeg er en af de “heldige” der producere så meget modermælk, at det – undskyld mig – står ud i stråler. Derfor havde jeg naturligvis købt ammeindlæg, både uld og engangs indlæg, fordi jeg ikke kan holde mig tør. Det har jeg så heller ikke kunne selvom jeg brugte dobbelt indlæg. Ammeindlægget blev plask vådt, og min ammebh og bluse var konstant vådt af modermælk. Det var så frustrende, at jeg tudet over det.

Efter at have været frusteret i 3 uger, googlede jeg og læste anres anbefalinger af ammeindlæg… men som med alt muligt andet er der så mange forskellige erfaringer, og der er mange der er ganske tilfredse med indlæggene fra Bilka og Matas, som var dem jeg havde prøvet.
I sidste uge kørte jeg i Kære børn for at få noget vejledning, og det er her den totale lykke kom til mig. Jeg købte en bakke ammeindlæg fra Chicco med hjem, og har ikke haft vådt tøj siden 🙂 Det viser sig nemlig at disse ammeindlæg indeholder et absoberendemateriale, hvilket de andre ammeindlæg ikke gør. (Hvor skulle jeg vide det fra?!).


Ammeindlæggende fra Chicco, føles ikke våde efter man har lækket, og bliver derfor ikke kolde – genialt!
Jeg fik en vareprøve på ammeindlæg fra Pigeon, de fungere lige så godt som Chiccos.

Det burde simpelthen være ulovligt at sælge vatrundeller som ammeindlæg. Frustrationen over ikke at kunne holde sig tør, er på niveau med når nabokonen siger til den nybagte mor “nå han græder godt nok meget, det må være noget du har spist” eller “tror du der er nok næring i din mælk”.

Derfor vil jeg hermed henrette de ammeindlæg, som udelukkende er en vatrundel, forklædt som et ammeindlæg!