I år er året hvor jeg for alvor har sat mig for, at lære at få ting til at gro. Nej faktisk nærmere at holde liv i det. Som jeg skrev i et tidligere indlæg, så har jeg de forgangende år forsøgt mig med vækstkasser, og ting og sager, men uden større held og meget lille motivation må jeg jo konstatere. Så i år er året, og faktisk i går aftes da mig og manden gik en tur i haven og kiggede på de skønne ting der kommer frem hist og her, sagde han (tage ud af en konstekst) “du passer det også bedre i år end du har gjort tidligere”. Det tog jeg til mig, som ros og klap på skulderen, men det fik mig også til at reflektere lidt. De tidligere år har jeg været frustreret over, at jeg ikke har kunne holde liv i alt lige fra krydderurter, ærter, gulerødder m.fl. Jeg har været frustrere ovre at jeg ofte læse hvor nemt det er at dyrke grønsager selv – og der stod jeg i min frustration “gro for f….” og tingende blev enten til ingenting eller afgik ved døden! Netop i går gik lyset op for mig “du passer det også bedre…” Ja netop, jeg passer det, for det kræver pasning, jeg har bare været nativ og troede at jeg kunne sætte noget i jorden og så kom det sku nok af sig selv. Men d t er her med slut, basta – nu passer jeg det 🙂 Og se hvad jeg lavede i går, til ære for mine rigtig fine ærte planter, som stortrives og var begyndt at vikle sig ind i hinanden. Vores hæk stod forskud for nogle grene til ærterne – for søren jeg bliver helt høj af det her 🙂

Vi har et æbletræ i haven, som vi fik i bryllupsgave af Thomas’ søster. Det er ved at være år siden og der er aldrig kommet æbler på. Det burde være et træ der er selvbestøvende, men… Det bliver ikke lige i år jeg sætter mig ind i det, men det er helt sikkert en ting jeg gerne vil blive klogere på.

Så lige et lille kig indenfor hvor jeg har fået foræret en håndfuld chiliplanter. Jeg fik plantet dem om i går, og har forsøgt at gøre det med en lille smule stil, da chilierne har det bedst i vindueskammen og jeg ikke har den mindste lyst til at mit hjem skal ligne et drivhus. Genkender i den sorte “potte”? det er den dåse fra modermælkserstaning som jeg malede sidste år og omtalte i indlægget HER.
Jo, og en anden sjov ting, et stykke løg som er begyndt at spire, har jeg sat i et glas vand og håber på at det bliver til mere.

Har du en #haveibyen #urbanhave hvor du dyrker lidt eller er du den hardcore hjemmeavler? ligemeget hvad: vil du vise mig hvad du dyrker, så smid en kommentar – du har nu mulighed for at upload billeder sammen med din kommentar så både jeg og andre interesseret læsere kan se med.

God søndag!

SONY DSCSONY DSCSONY DSC SONY DSCSONY DSC SONY DSC