Jeg ved ikke med jer, men jeg er svært glad for hyldeblomst saft, og har de sidste 3 år været på rov i vores nærområde. Det skal jeg helt sikkert igen i weekenden, nu hvor hylden er sprunget ud.

Har du været på rov eller har du planer om det?

Her er lidt genbrug, nemlig den opskrift jeg laver min saft efter – du finder den nedenfor.

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

OPSKRIFT:

#1:
25 afstilket hyldeblomstskærme
800 g. øko. rørsukker/sukker
3 øko. citroner, skået i tykke skriver eller tern.
1 liter vand
#2
25 afstilket hyldeblomstskærme
800 g. øko. rørsukker/sukker
4 øko. limefrugter, det er kun saften der skal bruges.
1 liter vand
#3:
25 afstilket hyldeblomstskærme
500 g. øko. rørsukker/sukker
3 øko. citroner, skået i tykke skiver eller tern.
1 øko. vaniljestang, flækket
1 liter vand
Kog vandet sammen med rørsukkeret/sukkeret. Når sukkeret er opløst, kommes blomsterskærmene og citronerne/limesaften/vaniljestangen i. Det hele røres godt rundt. Sluk for varmen og lad blandinen køle af. Sæt det på køl. Det skal stå på køl og trække i 4 dage. Der skal røres rundt i blandingen én gang om dagen.
Jeg foretrækker kun at lade blandingen med vaniljestangen trække med vaniljestangen i 2 dage, idet vaniljesmagen ellers bliver for dominerende. Tag blot vaniljestangen og og lad blandingen trække de resterende 2 dage.
Efter 4 dage, hældes blandingen gennem et klæde og hældes på flaske.
Husk det er koncentreret saft, det skal blandes op med vand eller danskvand.
VOiLA!